Halo Taxi je taksi udruženje koje je oformljeno tako da se zasniva na iskrenom poverenju i zadovoljstvu svojih klijenata, stalnom unapređivanju kvaliteta svojih usluga i istrajnom poboljšanju položaja i kooperativnosti svojih članova.

 

Mi prodajemo usluge koje naši klijenti koriste. Zato su klijenti najvažnija stvar u našem poslu.Oni nisu barijera našem radu, već povod i cilj našeg posla. Sve u svemu klijenti nisu tu zbog nas, već mi zbog njih, pa je potrebno da im izadjemo u susret koliko god je to moguće. Jedino u tom smislu naši klijenti su uvek u pravu.

DOBRO RAZMISLITE! Našim klijentima je daleko lakše da promene taksi udruženje sa kojim će se voziti, nego nama da nađemo i izgradimo korisnika usluga koji će imati potpuno poverenje u našu službu. Pri tome morate voditi računa da je svaki klijent kao i mi ličnost sa vlastitim karakterom, osećanjima i shvatanjima po različitim pitanjima.

Dobar glas se daleko čuje što znači više vožnji, a više vožnji znači veću zaradu. Iz tog ugla i najkraća vožnja za nas je važna vožnja, jer obično znači i neku drugu vožnju.

MI SMO TU DA POKAŽEMO RAZUMEVANJE ZA NJIHOVA NEZADOVOLJSTVA AKO IH IMA, PRIHVATIMO SVAKI DEO KRIVICE AKO JE IMA, DA DAMO SVAKO POTREBNO OBAVEŠTENJE I NARAVNO PONUDIMO IZVINJENJE. ONI SU NAMA BITNI JER MI POSTOJIMO ZBOG NJIH !!!

13329549_500052220186480_7875992900609184334_o

Tu smo da menjamo stvari.
U službi građana, a na ponos grada.

Istovremeno sa širim ekonomskim i društvenim tranzicionim "pretumbacijama", promenili su se i zbirni uslovi za obavljanje taksi-delatnosti. Konkurencija se povećala i zaoštrila, a taksisti nisu više "slučajni prolaznici", "amateri" u potrazi za nekim drugim, "boljim" zanimanjem, već ljudi koji svoju karijeru hoće da započnu i završe u taksiju. Takmičenje za što bolju poziciju na taksi-tržištu i shvatanje taksi delatnosti kao vrlo ozbiljnog i trajnog profesionalnog opredeljenja predstavljaju izazove na koje HALO taxi računa.

Naravno, udruženje tu trku hoće da dobije istrajnim unapređivanjem i zaštitom položaja svojih članova, visokim standardom svojih usluga, potpunom brigom o sve širim zahtevima klijenata i pozitivnim građenjem svoga imena i imidža, a nikako nameštaljkama i saplitanjem konkurenata ili jeftinim "zamazivanjem očiju" mušterijama. HALO zna da bez investicija, stručnosti i predanog timskog rada nema napredovanja i uspeha. Zato se isključivo bavi individualnim motivisanjem svojih članova i organizacionim osnaživanjem i usavršavanjem svoga funkcionisanja.

Stvar je sasvim jasna: HALO je posvećen konstantnom podizanju ugleda i rejtinga vlastitih redova.

588-888